Hírek

2017.04.21. 10:27

Eseménydús hosszú hétvége – betörtek egy helyi bisztróba is

Veszprém – A ünnepnapok sokak számára nem jelentenek egyet a pihenéssel. Így van ez a szolgálatot teljesítő rendőrök esetén is, akik az elmúlt hosszú hétvége alkalmával is gondoskodtak arról, hogy a lakosság számára a lehető legnagyobb nyugalomban teljen a húsvét.

Leitner Vera

– A hosszú hétvégén több bűncselekmény is történt, a rendőrségnek több mint harminc esetben kellett intézkednie, ezekből összesen tizennégy alkalommal rendeltünk el nyomozást – mondta el lapunknak Szövetes Gábor rendőr alezredes, a Veszprémi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának vezetője. – Kimondottan a hosszú hétvégére szerveztünk több akciót, ezek során több személyt sikerült elfognunk.

Ahogy arról az osztályvezető beszámolt, az akció során fogtak el rablót, de olyan bűncselekmény elkövetőjét is, aki ellen több rendbeli lopás, valamint garázdaság, rongálás, jármű önkényes elvétele miatt folyik büntetőeljárás.

Szövetes Gábor rendőr alezredes, a Veszprémi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának vezetője elmondta, évek óta fokozott szolgálat van érvényben a hosszú hétvégéken, de a tapasztalat azt mutatja, hogy szükség is van rá

Forrás: Veszprémi Rendőrkapitányság

– Évek óta fokozott szolgálat van érvényben a hosszú hétvégéken, de a fenti esetek is mutatják, hogy ezt muszáj ilyenkor vállalni. A közrendvédelmi osztály – amellett hogy a határon teljesítettek szolgálatot –, az ittas vezetőkkel szemben és balesetmegelőzés terén a közlekedésrendészet, valamint a bűnügyi szolgálat is fokozott szolgálatot teljesített a négynapos ünnep alatt. Ez naponta átlagosan több mint húsz rendőrt jelentett csak a Veszprémi Rendőrkapitányság illetékességi területén.

A négy nap alatt a város területén betörtek egy felújítás alatt álló bisztróba, ahol a rendőrök az elkövetőt tetten érték. Kevéssel a lakossági bejelentés után a veszprémi járőrök április 17-én éjszaka a bisztróhoz mentek, ahol megállapították a betörés tényét, ám az elkövető ekkorra már távozott onnan. A rendőrök azonnal adatgyűjtésbe kezdtek, s rövid idő múlva, néhány utcával távolabb megállítottak egy gépkocsit, melynek sofőrjét igazoltatták. Ennek során kiderült, hogy a 33 éves férfit a Veszprémi Járásbíróság 2016-ban a járművezetéstől eltiltotta, ráadásul az alkoholszonda is pozitív eredményt mutatott. A jármű átvizsgálása során a csomagtérben talált szendvicssütőről, kompresszorról és vasanyagról megállapították, hogy azok a bisztróból származnak. A tetten ért veszprémi férfit elfogták és a kapitányságra előállították, majd őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgatták ki. Az eltulajdonított tárgyakat, valamint az elkövetés eszközéül szolgáló gépkocsit lefoglalták.

A Veszprémi Rendőrkapitányság lopás bűntett, valamint ittas állapotban elkövetett járművezetés vétség gyanúja miatt indított az ügyben nyomozást. A gyanúsítottal szemben járművezetés eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt szabálysértési eljárás is indult.

– Elmondható, hogy a különböző osztályok összehangolt munkájának köszönhetően a fenti esettel is példázva, nem maradt ismeretlen a fenti betörés és több ügy sem a hétvégén, minden elkövetőt sikerült felkutatni és felelősségre vonni a négy, eseménydús nap alatt – foglalta össze a rendőr alezredes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!