Hírek

2017.06.19. 11:26

Három napon át csapolták a sört

Pápa - A folyékony kenyérnek hódolhattak három napon át az Esterházy-kastély udvarára látogatók a III. Cseh Sörfesztivál alkalmával. A karakteres ízű nedűk mellett koncertek fokozták a hangulatot.

Polgár Bettina

A korábbi évek gyakorlatához híven idén is az Esterházy-kastély udvara adott otthont a Játékfesztivállal párhuzamosan megrendezett Cseh Sörfesztiválnak. A helyszínen számos stand kecsegtetett frissen csapolt, kellemesen hűs sörökkel.

A jellegzetes cseh különlegességek remek kiegészítéseként nem hiányozhattak az ízletes ételek sem, mint a kolbász, a grillezett csülök, a kemencés tarja, a pácolt csirkemell, valamint a parázsburgonya. A kulináris élmények mellett különféle koncertek feleltek a hangulatért: a három nap során fellépett a Vegas Show Band, a Fonográf Emlékzenekar, továbbá a Room Service - Bryan Adams Tribute Band.

Szalai Benjámin csapos elmondta, a fesztivál során jól fogyott a félbarna sör. - Ezek jellemzően nehezebb, testesebb sörök, mint a hazaiak, és jobban el is telítenek - hangsúlyozta. Hozzátette, a legnagyobb forgalmuk a koncertek ideje alatt volt, de külön örömükre szolgált, hogy már a nyitónapon is magasnak bizonyult az érdeklődés.

Nagy Patrik csapostól megtudtuk, noha a III. Cseh Sörfesztivál italkínálata nem nevezhető szokványosnak, kimondottan ízlettek a program vendégeinek a különleges nedűk. Poráczky Dóra csapos pedig rámutatott, a barna sör ugyancsak kimagasló érdeklődésnek örvendett, amit kellemes utóíze miatt részesítettek előnyben a kastélyudvarra ellátogatók. A programot kegyeikbe fogadták az égiek, noha az eső ellen védő, fedett sátor is biztosította a zavartalan kikapcsolódást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!