Hírek

2016.12.09. 19:10

Eszmecsere a közigazgatásról

Veszprém – A közigazgatásról rendezett szakmai-tudományos konferenciát a huszonöt éves fennállását ünneplő Comitatus Önkormányzati Szemle a városházán pénteken.

Marton Attila

A konferencián újraalakult az MTA VEAB közigazgatási munkabizottsága, amelynek munkájában közel harmincan – egyetemi oktatók, államigazgatásban és az önkormányzati szférában dolgozók – vesznek részt.

Porga Gyula polgármester köszöntőjében arról beszélt, a társadalomtudósok tevékenységét nem mindig övezi konszenzus, de fontos szerepet töltenek be a település életében.

Navracsics Tibor, az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportért felelős biztosa az európai közigazgatásról tartott előadást. Kiemelte, közösségi szinten lényegében megvalósul az európai közigazgatási tér, mert a tagországok nemzeti közigazgatási rendszerei hatással vannak egymásra, ám egységes európai közigazgatási rendszer még nem alakult ki.

Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a hazai közigazgatási rendszer 2010 óta eltelt időszakban történt változásairól beszélt. Kiemelte, az év első hat hónapjában a közigazgatási ügyek 85 százaléka nyolc napon belül befejeződött.

A konferencián mások mellett Agg Zoltán, a Comitatus főszerkesztője a megyekérdésről tartott előadást, míg Zongor Gábor, a folyóirat alapító elnöke a lap készítésében résztvevőkről beszélt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!