Hírek

2013.12.22. 17:05

Korszerű tantermet mutattak be a Lóczy gimnáziumban

Balatonfüred - Az otthont adó középiskola mellett a környék általános iskoláinak oktatási munkáját is segítő korszerű labor-tantermet mutattak be a Lóczy gimnáziumban szombaton.

Győrffy Árpád

A most átadott labort Kis Judit, a Lóczy gimnázium kémia-biológia szakos tanára mutatta be

A termet fizikai, kémiai, biológiai, földrajzi oktatáshoz kapcsolódó kísérletekhez, szemléltetésekhez alakították ki. A terem mindkét végében egy-egy tanári irányítóasztalt, egy-egy üveggel védett gázelszívós zárt munkaasztalt és az egyik tanári asztalnál digitális táblát alakítottak ki. A tanulói asztalok mellett 36 diák tud egyszerre dolgozni, ketten-ketten kaptak egy elektromoscsatlakozó-egységet és mosogatót a kísérletekhez. A teremhez a vegyszerek biztonságos tárolását garantáló előkészítőszoba kapcsolódik. A tanárok is megfelelő szobát kaptak.

A labor és a kapcsolódó program megvalósításához a város önkormányzata és konzorciumi partnerként a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) füredi tankerülete 306 millió forint uniós támogatást nyert. Az oktatási, továbbképzési programot is tartalmazó projekt megvalósításába 11 általános iskola is bekapcsolódik a városból és a Balaton-part Balatonkenese és Badacsonytomaj között húzódó területéről.

A szombaton tartott rendezvényen mások mellett Bóka István polgármester, Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és Szabó Lajos, a füredi tankerület igazgatója méltatta az új létesítmény jelentőségét az intézmény, a város és a térség, valamint a tanulók szempontjából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!