Hírek

2017.09.01. 19:55

Új csarnokot avattak a füredi Radnóti iskolában

Tavaly augusztusban kezdődött az építkezés, melynek eredményeként mostantól egy barátságos, jó hangulatú csarnokban tornázhatnak a gyerekek.

Sági Ági

Öltözők, zuhanyzók, mellékhelyiségek és tanári szobák is vannak a most átadott kosárlabdacsarnokban. A régi iskolaépülettel összeépült új csarnok többrétegű parkettaborítást kapott, és középen függönnyel elválasztható, így akár egyszerre két csoport is tud itt edzeni.

A csarnokavatón a tornász- és a kosárlabdacsapat is bemutatót tartott
Fotó: Sági Ági

A füredi Radnóti Miklós Általános Iskolában az évnyitót és kosárlabdacsarnok-avató ünnepséget is a tanév első napján tartották. Az ünnepségen Bóka István polgármester elmondta, hogy a megye egyik legszebb sportcsarnokát nagyrészt a társaságiadó-felajánlásokból sikerült megépíteni. Megköszönte az építés mögötti összefogást és a segítséget nyújtók munkáját. Elsősorban az iskolai testnevelés és az utánpótlás-nevelés célját szolgálja majd az új épület. Steierlein István igazgató az építés történetét elevenítette fel és kiemelte, hogy úgy nyertek egy 377,5 millió forint bekerülési értékű épületet, hogy a régi tornatermet is tovább használhatják majd. A várakozások szerint az udvar rendbetétele is egy-két héten belül befejeződik. Kontrát Károly államtitkár, a térség országgyűlési képviselője emlékeztetett, hogy idén egymillió diák kaphat ingyen tankönyvet, sokan ingyenes étkezést, és a pedagógusok béremelése sem marad el.

A szalagtartó diákok között balról Bóka István, Erdélyi István, a Balatonfüred Sportjáért Alapítvány elnöke, Steierlein István, Tamás Anett szülői munkaközösségi elnök, Szabó Lajos és Kontrát Károly
Fotó: Sági Ági

Szabó Lajos tankerületi igazgató bejelentette, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyik pályázatán 59 millió forintot nyertek, amiből az iskolaépület felújítása kezdődhet meg. A jövő októberig tartó munkálatokban kicserélik majd a villamos vezetékeket, burkolatok újulhatnak meg és iskolabútorokat is vesznek. Az ünnepségen a Radnóti tornászai mutatták be tudásukat, és a kosárlabdacsapat is látványos műsort adott. Az elsősöket apró ajándékkal és zenés-verses műsorral köszöntötték a nagyobbak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!