Hírek

2016.09.02. 13:50

Ezeken az útszakaszokon vezessen óvatosan!

Megyénkben sok útfelújítás zajlik jelenleg, még egy ideig kerülgetnünk kell a bójákat, és bizony a sebességkorlátozást is illik betartani.

Piltman-Horváth Barbara

A felújítások során elkerülhetetlen, hogy csökkentsék a közlekedők a sebességet, nem csak a közúti balesetek elkerülése miatt, de az ott dolgozó munkások érdekében is. Sokszor ezeken az utakon az útburkolati jelzések is hiányoznak még. Arról, hogy milyen felújítások zajlanak jelenleg, a Magyar Közút Zrt-t kérdeztük. Válaszukból kiderül, a felújított utak legalább középtávon, de igénybevételtől függően akár hosszabb ideig is szolgálják a biztonságos közlekedést.

Fotó: Penovác Károly

A felújítások elvégzésére a vállalat a megkötött szerződések alapján Veszprém megyét érintően a 8-as számú Székesfehérvár-Jánosháza-Rábafüzes elsőrendű főút, 82-es számú Veszprém-Zirc-Győr másodrendű főút, 7324-es jelű Devecser-Sümeg összekötő út és a 7339-es Ajka-Devecser összekötő út térképen jelölt szakaszainak felújítására adta át a munkaterületet ütemezetten, amelynek alapján több mint 29 kilométer hosszan, mintegy 3,6 milliárd forint hazai forrásból indult a kivitelezés.

A munkálatok során a szükséges vastagságú aszfaltréteg terítésén túl az autóbuszmegállók felújítása, az árkok, padkák, átereszek és hidak javítása is megtörténik. A közlekedésbiztonság javítására forgalomcsillapító szigetek újulnak meg Tüskeváron és Veszprém-Gyulafirátóton. Több szakaszon burkolatprizmákat telepítenek, megújulnak a jelzőtáblák és korlátok, szükséges helyeken akusztikus burkolatjelek készülnek.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a lakosság megértését és türelmét is kéri a munkák idejére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!