Hírek

2017.07.31. 15:16

Falu- és német nemzetiségi nap Bében

Béb – Lelküket és portájukat is ünneplőbe öltöztették a helyi lakosok a Béb Község Önkormányzata és a Bébi Német Nemzetiségi Önkormányzat által szervezett ünnepségre.

Laskovics Márió

Falu- és német nemzetiségi napot tartottak a bébi önkormányzatok az Örégséd Vadásztársaság támogatásával múlt szombaton az iskola udvarán, ahol az ünnepélyes megnyitót követően jó hangulatú műsorok szórakoztatták a mintegy kétszáz résztvevőt.

Brunner Imre polgármester és Bene Gabi énekes

Fellépett a Nagyteveli Német Nemzetiségi Dalkör és Tánccsoport, a Bakonyszücsi Hölgyek Klubja, a Lovászpatonai „Nefelejcs” Nyugdíjas Klub, a Veszprémi Német Nemzetiségi Klub.

A faluvezető beszédében valamennyi, az ünnepség előkészületeiben segédkező lakos munkáját megköszönte

A vad- és sertéspörkölt vacsora előtt énekes műsorával nagy sikert aratott Bene Gabi, az esti bálon pedig Bakonyvári Sándor húzta a talpalávalót. Kísérőprogramként a falumúzeumban vadászkiállítást, valamint a gyerekek számára kézműves foglalkozásokat kínáltak – tájékoztatott Brunner Imre polgármester.

A Lovászpatonai „Nefelejcs” Nyugdíjas Klub színjátéka

Köszöntő beszédében a falu első embere hangsúlyozta, csak összefogással tudnak előrelépni. Sokakat már a készülődés időszaka is örömmel töltött el. Egy jó sikerült ünnep után jobban megy a munka, jobb a kapcsolat a falubeliek között, összetartóbb a lakosság. Mint mondta, ünnepelni közösen jó. Mindenkinek hozzá kell tennie valamit képességei és tudása szerint az egyéni és közös boldoguláshoz. Úgy érzi, az idei falu- és német nemzetiségi naphoz mindenki hozzátette a magáét.

A Veszprémi Német Nemzetiségi Klub fellépése

Külön megköszönte az önkormányzat munkatársai és az önkéntes segítők munkáját, illetve mindazokét, akik segítették az előkészületeket, a környezet szépítését. Háláját fejezte ki azon lakosoknak, akik az alkalomra lelkük ünneplőbe öltöztetése mellett portájukat, virágoskertjüket az átlagosnál is jobban rendbe rakták, kicsinosították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!