Hírek

2017.07.21. 20:10

Falufejlesztés ezerrel Balatonszőlősön

BALATONSZŐLŐS - Megkapták az értesítést, hogy nyertes a falu pályázata. Augusztus végén, szeptember elején így indulhat az út- és járdafelújítás a településen.

Sági Ági

- Közel 10 millió forintot nyertünk, és ehhez két és fél millió forint önerőt is teszünk - tájékoztatta lapunkat Mórocz László polgármester.

- Ezek rossz állapotú, töredezett aszfaltutak, szétfagyott vízelvezetéssel. Ekkora összegből mintegy 450 méter út aszfaltozása valósulhat meg, egy 70 méteres járdaszakaszt tudunk felújítani, és a Cserényhegyi utat teljes hosszában javítani lehet - tette hozzá a polgármester.

Nem ez lesz az első beruházás idén a faluban. Tavasszal sor került a közvilágítás korszerűsítésére, és az adósságkonszolidációban nem részesült településeknek nyújtott támogatásból is kapott 10 millió forintot a falu. Ebből 270 méter burkolatlan út fel-újítása és 280 méteren burkolt sétaút létrehozása valósult meg.

Mórocz László mögött az idén aszfaltozott sétaút
Fotó: Sági Ági

Az önkormányzat udvarának korábbi egyenetlen, ezért balesetveszélyes terméskő burkolatát térkőre cserélték.

- Szeptemberben kezdődik a sportpálya felújítása is. Ez elég nagy munka lesz, a régi talaj cseréjére is sor kerül, és újrafüvesítjük a pályát. Az öltözőben a nézőknek alakítunk ki egy mellékhelyiséget, és a vizesblokkot tesszük rendbe
- tette hozzá Mórocz László.

A falu nyert a Balaton Fejlesztési Tanács pályázatán is, itt ötmillió forintot. Ezt kétmillió forinttal kiegészítve a régi Mosó-forrás környéke újulhat meg. A tervek szerint kitisztítják a medret, és a forrás tetőt kap. Mellé szalonnasütők épülhetnek, és létrehoznak egy sportolásra alkalmas kis teret is.

A településvezető abban bízik, hogy a külterületi vízelvezetés megoldására még idén beadhatnak majd egy pályázatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!