Hírek

2010.05.25. 19:19

Falunap és bodzaünnep - Kiosztottak negyedmilliárd forint támogatást

Berhida - Egy hét alatt 260 millió forint Leader támogatás odaítélését jelentették be az érintetteknek a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Egyesület területén.

Győrffy Árpád

A pénzből 21 projektet valósíthatnak meg a nyertes önkormányzatok, civil szervezetek, tudtuk meg Kontics Monikától az egyesület munkaszervezetének vezetőjétől. A legnagyobb összeget,  219 millió forintot a Leader kultúrparkok és -központok kialakítása című pályázati célra osztották ki.

A balatonfűzfői VÁCISZ Egyesület (Balatoni Csillagvizsgáló - Leader Kultúrközpont) 53,3 millió, a Balatonfői Falumúzeum Egyesülés (Leader Kultúrpark) 21,5 millió, Királyszentistván önkormányzata (Séd parti Leader Kultúrpark) 8,4 millió, Berhida önkormányzat (Séd parti Leader Kultúrpark) 37, 1 millió, Vilonya önkormányzata (Séd parti Leader Kultúrpark) 8 millió, Hajmáskér önkormányzata (Séd parti Leader Kultúrpark) 8,7 millió, Alsóörs önkormányzata (MERSE Leader Kultúrpark) 41,2 millió, Balatonalmádi önkormányzata (Európai szoborpark, Leader Kultúrpark) 23,8 millió, a Balatonkenese Nagyközségért Közalapítvány (Rákóczi Leader Kultúrpark) 17,1 millió forint támogatást nyert.

Az utolsó döntési körben 35,4 millió forint támogatást ítéltek oda a rendezvények megszervezéséhez és lebonyolításához szükséges mobil eszközök beszerzéséhez. Az egyenként 1,3-11,2 millió forint nagyságú összegekből a  Balatonfői Falumúzeum Egyesülés, a Balatonfűzfő-Litér Turisztikai Egyesület, az Almádiért Közalapítvány, Küngös és Szentkirályszabadja önkormányzata, a Kelet-Balatoni Kistérség Többcélú Társulás és a Balatonalmádi Turisztikai Egyesület valósíthatja meg terveit.

A Leader szellemiségű rendezvények kategóriájában a  Öskü (Ősbő Napok), Küngös (Falunap) és Litér önkormányzata (Mogyorósi Napok), a balatonfűzfői VÁCISZ Egyesület (Vidám Május 1.) és a Jövőnk a Falu Jásd Egyesület (Bodzaünnep) nyert összesen mintegy ötmillió forintot részben már lezajlott programjaikhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!