Hírek

2017.07.14. 19:45

Februárra elkészül - Jó ütemben haladnak a várpalotai elkerülő út építésével

VÁRPALOTA - Jól haladnak a munkálatok a 8-as főút Várpalotát elkerülő szakaszán, a jelenlegi állás szerint semmi akadálya annak, hogy a tervezett időpontban, azaz 2018 februárjában hivatalosan is átadják az útszakaszt a közlekedőknek.

Szabó Péter Dániel

Mindezt a napokban tartott bejáráson tudtuk meg a péti elágazónál lévő, most épülő többszintű csomópontnál, ahol Campanari-Talabér Márta polgármestert és Kontrát Károlyt, térségünk országgyűlési képviselőjét a kivitelező konzorcium képviseletében Kerékgyártó Attila projektvezető kalauzolta körbe.

- Az elkerülő út megépülése révén sokkal élhetőbbé válik a város. Bizonyos időszakokban gyakorlatilag lehetetlen közlekedni Várpalotán a hatalmas átmenő forgalom miatt. Épp ezért nagy megkönnyebbülés lesz mindenkinek, ha jövőre átadják az útszakaszt. A helyszínen azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a kivitelezők jól haladnak a munkálatokkal.

Kerékgyártó Attila projektvezető vezette körbe az építkezésen Campanari-Talabér Mártát és Kontrát Károlyt
Fotó: Szabó Péter Dániel

Eddig minden határidőt tartottak, így jelenleg semmi akadálya nincs annak, hogy időben, legkésőbb 2018. február 25-ig hivatalosan is átadhassák az elkerülőt a közlekedőknek - mondta el kérdésünkre Campanari-Talabér Márta.

A bejáráson megtudtuk: július 17-től, azaz hétfőtől újabb, hosszabb távú forgalomelterelésre számíthatnak az autósok a pétfürdői elágazónál épülő csomópontban, a jelenleg használt sávok helyett részben az új szakaszon halad majd a forgalom. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, nemzetgazdasági jelentősége van a várost elkerülő útszakasznak.

- Campanari-Talabér Márta polgármesterrel együtt a kezdetektől azt szorgalmaztuk, hogy rendelkezésre álljanak a szükséges források, s mielőbb megépüljön az elkerülő. Nem olyan régen, 2014 nyarán, egy forró júliusi napon jelentettük be együtt, hogy elindul a kivitelezés, s három évvel később a véghajrá előtt állunk - mondta el kérdésünkre a helyszínen Kontrát Károly.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!