Hírek

2017.03.20. 09:06

Tovább a megkezdett úton - kitüntették Fekete Csaba főtörzszászlóst

Veszprém – Vidéken jobban megnyílnak az emberek, máshogy viszonyulnak a rendőrökhöz, még jobban él az egyenruhások tisztelete – véli Fekete Csaba főtörzszászlós, akit a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából tanácsosi címmel tüntettek ki huszonhat éves munkássága elismeréséért.

Leitner Vera

Az Országos Rendőr-főkapitányságon, ünnepi állományülés keretei között vehette át tanácsosi címét Fekete Csaba rendőr főtörzszászlós, körzeti megbízotti csoportparancsnok Balogh János rendőr vezérőrnagy, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, a készenléti rendőrség parancsnokától. Ezt az elismerést, mint megtudtuk, nem sűrűn osztják ki, a csoportparancsnok a Veszprémi Rendőrkapitányságon a második olyan tiszthelyettes, aki ezt a címet megkapta. Fekete Csaba huszonhat éve, 1991-ben lépett a rendőrség kötelékébe, előtte sorkatonaként szolgált. 26 év alatt járőrként, járőrvezetőként, majd körzeti megbízottként is szolgálatot teljesített, 2001 óta pedig körzeti megbízotti csoportparancsnoki feladatait látja el. A herendi körzeti megbízotti csoporthoz hat település, illetve településrész tartozik, Szentgál, Bánd, Márkó, Veszprém Csatárhegy, valamint Herend és Hárskút, ő maga az utóbbi két település közbiztonságát felügyeli, s elmondása alapján a körzeti megbízotti munkakört érzi a leginkább magához illőnek.

Alapvetően más a körzeti megbízott feladata, hiszen ő maga lényegében egyedül felel a rendért – véli Fekete Csaba főtörzszászlós, körzeti megbízotti csoportparancsnok, akit nemrég tanácsosi címmel tüntettek ki Fotó: Pesthy Márton

– Vidéken jobban megnyílnak az emberek, máshogy viszonyulnak a rendőrökhöz, még jobban él az egyenruhások tisztelete – mondta a csoportparancsnok, s kifejtette, a cél az, hogy az emberek megbízzanak a körzeti megbízottakban, merjék őt felkeresni kérdéseikkel vagy segítségkérés esetén.

– Alapvetően más a rendőrök feladata is, hiszen a körzeti megbízottat személyesen ismerik a településen élők, s ő maga egy személyben felel a rendért – tette hozzá Fekete Csaba.

Mint mondja, további tervei közt nem szerepel egyéb, mint továbbmenni a megkezdett úton, fenntartani az eddigi munkát. Kihívások ugyan mindig voltak és lesznek is, de neki és csoportjának célja, hogy ezekhez alkalmazkodjanak és az új feladatokra is felkészüljenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!