Hírek

2015.09.17. 19:43

Felerősödő ízületi panaszok

A viharos szél miatt valamelyest növekedett a mozgásszervi panaszokkal orvoshoz fordulók száma.

Marton Attila

Az átlagosnál többen jelentkeztek mozgásszervi, így ízületi és izomfájdalmakkal az elmúlt napokban, amelyben a szél mellett a felmelegedés is közrejátszhatott, mondta érdeklődésünkre Sütő András háziorvos. A mozgásszervi panaszokkal hozzá fordulóknak gyulladáscsökkentőt, fájdalomcsillapítót ír fel a szakember, aki azt tanácsolja, a panaszokkal mindenki forduljon orvoshoz, és ne önmaga próbálja meggyógyítani magát. A szakember elmondta, a napokban tapasztalható melegfront elsősorban a szív- és érrendszeri betegeket viseli meg.

A meleg levegőt szállító viharos délnyugati szél megfordul, ma délután már északnyugati irányú lesz
Fotó: Penovác Károly

A nyárias időjárás ellenére sokan jelentkeztek felső lég-úti, hurutos betegségekkel, mondta Harsányi Gábor veszprémi háziorvos. Hozzátette, aki érzékenyebb a melegfrontra, tapasztalata szerint jobban vigyáz magára, a legmelegebb napszakban kevesebben is mozdulnak ki ilyenkor. Az erőteljesebben jelentkező hideg- vagy melegfront esetén általában azt tapasztalja, hogy a páciensek kevésbé összeszedettek, és feszültebben viselkednek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!