Hírek

2015.11.27. 20:26

Felfüggesztették a szexuális zaklatással vádolt fűzfői tanárt

Balatonfűzfő - A Nemzetgazdasági Minisztérium a Veszprémi Szakképzési Centrum Öveges József Szakképző Iskolája és Kollégiumának tanára ellen azonnali hatállyal vizsgálatot rendelt el.

Kovács Erika

A vizsgálat idejére az érintett személyt felfüggesztette munkavégzési kötelezettségének teljesítése alól - közölte a tárca. A vizsgálat sajtóértesülések szerint azért indult, mert az iskola egyik tanárával szemben felmerült, hogy szexuálisan zaklatta a diákokat. Az ügyről sem az iskola igazgatója, sem az érintett tanár nem kívánt nyilatkozni a Naplónak.

Marton Béla, Balatonfűzfő független polgármestere a Naplónak azt mondta: „Én csak a médián keresztül, a hírekből szereztem tudomást az ügyről, de még az alpolgármester sem hallott a történtekről, aki ott dolgozik az intézményben.”

A polgármester szerint a lakosság, a közvélemény sem tudott arról, hogy ilyesmi történt volna. Marton Béla megjegyezte, az iskolánál az önkormányzat sem fenntartói, sem üzemeltetői feladatot nem lát el. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Naplóval azt közölte, hogy a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján az ügyben rendőrségi eljárás nincs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!