Hírek

2014.01.14. 12:53

Felszállási nehézségek Ajkán

Ajka – A téli menetrend bevezetése óta az Ajkáról Devecser irányába haladó reggeli járatot a negyedik vágányról indítják, ahol nincs emelt peron, ami megnehezíti a felszállást a vonatra.

Tremmer Tamás

Gyakorlati problémával keresett meg bennünket olvasónk, Kopácsiné Németh Zsuzsanna. Elmondása szerint december 15-e óta az Ajkáról Devecser irányába 6:28-kor induló személyvonatot áthelyezték a negyedik vágányra, amely mellett nincs emelt peron, így a felszállást nagyon megnehezítették, mi több, az idősebbek, mozgáskorlátozottak számára szinte lehetetlenné tették. Arról nem is beszélve, milyen balesetveszélyes a két álló vonat között sötétbe megközelíteni a vonatot.

Olvasónk bérlettel jár, hetente ötször közlekedik a fenti szakaszon. Az intézkedés nyomán retteg munkába indulni, mert ő maga sem tud egyedül feljutni a vonatra, mindig segítséget kell kérnie. Karácsony előtt egy idősebb hölgyet ketten alig tudtak felsegíteni.

Olvasónk problémáját természetesen továbbítottuk a vasúttársasághoz. A MÁV-START Zrt. lapunkkal azt közölte, hogy a vasúttársaság december 15-től életbe lépett új menetrendje számos pozitív változást hozott a belföldi vasúti közlekedésben. A 2013/2014. évi menetrendet folyamatosan vizsgálják és nyomon követik a szakemberek, így ha bármilyen problémát találnak, lehetőség nyílik apróbb módosításokra.

Állításuk szerint Kopácsiné Németh Zsuzsanna panaszának a megoldásán már dolgoznak a szakemberek, többféle lehetőség is adott a probléma megszüntetésére. Az optimális megoldáshoz sok egymással összefüggő tényezőt kell figyelembe venni, mely több vasúti szervezet technológiájának módosítását igényli, ezért az átszervezés megvalósításáig türelmet kérnek.

Címkék#Ajka#vonat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!