Hírek

2017.02.16. 20:25

Feltörték a pincét

Veszprém - Egyik olvasónk hívta fel a figyelmünket a problémájára: rendszeresen feltörik Csatár-hegyen található pincéjüket s ellopják ott tárolt házi finomságaikat.

Molnár Sándor

Feleségével mindketten nyugdíjasok, és a Csatár-hegyen van hétvégi házuk kis kerttel és gyümölcsfákkal, szívesen járnak ki a telekre és kertészkednek tavasztól őszig, mert örömüket lelik a szabad levegőn való munkában. Az utóbbi időben azonban valaki vagy valakik elvették tőlük ezt a kis örömöt is. Először négy évvel ezelőtt, aztán tavaly tavasszal, és idén, év elején is feltörték kisméretű pincéjüket.

Elvitték az ott talált szörpöket, összetörték a 25 literes ballont és szétlocsolták a benne lévő meggybort. Az anyagi kár nem tetemes - mondhatnánk. A bejelentést követően a rendőrök megállapították, hogy mintegy 30 ezer forintnyi kárt okoztak a tolvajok. A lakatot levágták, az ajtót befeszítették, tönkretették, és a fáradságos munkával elkészített házi finomságokat elvitték vagy összetörték. A négy évvel ezelőtti betörés után az elkövető kilétére nem derült fény, ezért a nyomozást megszüntették.

A legutóbbi eset után még kutyát is hoztak a rendőrök, de sajnos most sem jártak sikerrel. Nyáron, amikor megtehetné, szívesen kint aludna a házaspár a telken egy-egy kertészkedéssel töltött nap után, de nem mernek. Félnek, mert mi lesz, ha valaki éjszaka rájuk tör.

- Amikor a fákat kell metszeni, nem jelentkeznek munkára a tolvajok - mondja keserűen nevetve a károsult, és még hozzáfűzi: bosszantó ez az egész. Már az is megfordult a fejükben, hogy eladják a szeretett birtokot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!