Hírek

2014.06.24. 11:54

Felújítják a templomokat

Balatonudvari - Rövidesen befejeződik a község katolikus templomának külső felújítása.

Győrffy Árpád

Csizmadia Dávid (balról) és Strausz Péter a torony festéséhez felrakott állványzatot bontja
Fotó: Győrffy Árpád

Mint Ther Antal műszaki ellenőrtől megtudtuk, a Tihanyi Bencés Apátság aszófői plébániájához tartozó egyházközség templomán egy felfrissítő felújítás zajlik, aminek keretében lefestették a homlokzatot és a tornyot a szükséges javításokkal. A templom belsejében korszerűsítik az elektromos hálózatot, és ha belefér a mintegy hatmillió forintos keretbe, akkor fal alsó részét is lemeszelik. A tervek szerint a hónap végére be is fejezhetik a felújítást.

Szabó László, udvari polgármestere elmondta, hogy az önkormányzat egymillió forinttal támogatta a felújítási munkát. A templom külsejének felújításával, a nyílászárók lecserélésével méltó lesz a környezethez és a községhez.

Ugyanígy támogatták korábban egymillió forinttal a református templom felújítását is. A képviselő-testület álláspontja az, hogy mindegyik felekezet támogatása általában is kötelességük. Azért meg különösen indokolt, hogy áldozzanak rájuk, mert a két templom a község jelképe is. Hivatalos címere nincs a falunak, de az egymás szomszédságában lévő két templom képét, a szívalakú sírköveket a halat és a szőlőt használják jelképként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!