Hírek

2009.06.30. 02:28

Flamencóval varázsoltak

Balatonfüred - Egy újabb stílusban mutatkozott be a hangszer a 4. Nemzetközi Gitárfesztivál záró előadásán. A Spanyolországból érkezett zenészek flamencoestje szombaton volt a szabadidőközpontban, a rossz idő miatt nem szabad téren.

Gaál Julianna

Mást kaptam, mint amit vártam, valami sokkal jobbat. Kicsit könnyedebb estére számítottam, ehelyett a három zenész és a két táncos szenvedéllyel, fájdalmakkal és titokkal teli előadása sokkal inkább ezen érzelmek átélésére késztetett. 

Az előadás méltó zárása volt a nagy sikerű fesztiválnak. A szabadidőközpont is csaknem megtelt, mint ahogy az Anna Grand Hotelben tartott esti koncertek is telt házzal futottak. Sajnos a délutáni szabadtéri előadások estek áldozatul a zord időjárásnak, ezek közül nem mindegyiket tudták megtartani. A flamencoestet is a szabadtéri színpadra tervezték, végül az előadás a sportcsarnokban volt. 

A két gitár itt inkább kísérőhangszer volt, az énekesnő mély, fátyolos hangjával egy nő fájdalmait, csalódásait énekelte meg. Nő és férfi külön táncoltak a színpadon, minden mozdulatot a visszafojtott, majd a hirtelen kitörő érzelmek, a rendíthetetlenség, a tartás, a kemény határozottság jellemezte. Az érzelmeket a táncosok annyira kifejezően érzékeltették mozdulataikban, hogy a közönség időnként felhördült vagy szinte önkéntelenül is tapsolni kezdett. 

Az est és a fesztivál befejezéseként a Tagore sétányon délutánonként fellépő dobos-együttes, a Drumsters adott egy rövid showműsort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!