Hírek

2014.05.27. 15:05

Focival az egészségért - A terjedő cukorbetegségre figyelmeztetnek

Magyarországon, ahogy egész Európában is, egyre több a cukorbeteg, a veszélyes jelenségre fel kell hívni a társadalom figyelmét.

Szabados Judit

Többek között ez a cél motiválta a DiaEuro Egyesületet, amikor támogatta a magyar cukorbeteg futsal-válogatott felkészülését. mely Balatonfüreden zajlott május 23-25 között. A csapat a szeptemberi Európa-bajnokságra edzett, melyre címvédőként léphet pályára szintén a balaton-parti városban.

A csapatot a szintén cukorbeteg Hevesi Tamás irányította csapat mellett összesen 15 ország véglegesítette részvételét az Eb-re, köztük a tavalyi ezüst- és bronzérmes Portugália és Horvátország is.

Hevesi Tamás (jobbra piros pólóban) edzést tart az Eb-győztes cukorbeteg futsal-válogatottnak (Fotó: Penovác Károly)

A korábban a könnyűzenei életből ismert Hevesi Tamástól megtudtuk, a magyar csapat 14 fős kerettel készült. Az edző pozitívan értékelte a játékosok teljesítményét.

– Természetesen még rengeteg munka áll előttünk, hiszen csak most kezdtük meg a felkészülést, de látva a játékosok hozzáállását, optimista vagyok. Az én célom a tavalyi siker megismétlése, az Európa-bajnoki cím megvédése a hazai közönség előtt, ezért a mostani csapatba is csak a legkiválóbb játékosok kerülhettek be a válogatókról. Néhány poszton személycsere is történt a tavalyi bajnoki csapathoz képest, így ha továbbra is ilyen elkötelezettséggel folytatjuk a munkát, és minden jól megy, még erősebb csapattal vághatunk majd neki a kontinensbajnokságnak szeptemberben – mondta el a kapitány. Az intenzív edzőtáborokra és a felkészülési mérkőzésekre szüksége is lesz a magyar válogatottnak, hiszen a szervezők idén négy országgal több, összesen 16 ország részvételét fogadták el.

Az esemény különlegessége lenne, ha a labdazsonglőr brazil futsal-válogatott is Balatonfüredre látogatna, jelenleg jó esély mutatkozik arra, hogy vendégként részt vegyen az Európa-bajnokságon, és bemutatkozó mérkőzést játsszon a házigazda magyar csapattal.

 

Az Európa-bajnokság csapatai

Az Európa-bajnokságon részt vevő országok: Belgium, Portugália, Románia, Olaszország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Oroszország, Ukrajna, Bulgária, Ciprus, Horvátország, Kazahsztán, Lengyelország, Üzbegisztán és Magyarország. Tavaly néggyel kevesebb ország nevezett, akkor Magyarország szerezte meg az aranyérmet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!