Hírek

2017.04.11. 15:58

Fenntarthatóság mindenKOR – Diák és családi nap a Veszprémvölgyben

Nagyszabású, élményközpontú környezetvédelmi programsorozatot szervez a „VKSZ” Zrt. partnereivel.

Molnár Sándor

A Föld Napjához kapcsolódó  rendezvény helyszíne a „Kolostorok és kertek"rendezvényterülete lesz április 21-22-én.

Fotó: Balogh Ákos

Temesvári Balázs a „VKSZ" Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, hogy jelentős partneri kört tudtak megnyerni a rendezvény megszervezéséhez, mert mindenki érintett a fenntarthatóság kérdésében. A művelt emberek mindennapjainak része kell, hogy legyen a fenntarthatóságra való felkészülés, ezért mindenkit invitált a szerethető, érdekes és hasznos programokra.

Fotó: Balogh Ákos

Az önkormányzat nevében Brányi Mária alpolgármester szólt arról, hogy ez a kezdeményezés egy újszerű dolog. Komplexen, minden korosztályt megszólítva közelít a fenntarthatósághoz, és azokat a területeket is próbálja reflektorfénybe helyezni, ahol magánemberként, családként, vagy akár egy munkahelyi közösségben tehetünk azért, hogy az általunk hozzáférhető eszközöket minél racionálisabban és hatékonyabban tudjuk felhasználni.

Fotó: Balogh Ákos

A programban szerepet kap a fenntartható közlekedés is, mert már a helyszínre történő eljutás is tartogat élményeket, mivel egy elektromos hajtású autóbusszal történik majd. Dékány Donát az Evopro Bus Kft. ügyvezetője arról számolt be, hogy két nappal a rendezvény előtt, április 19-20-án a busz teszt jelleggel beáll a napi forgalomba Veszprémben és a 12-es és a 22-es helyijárat vonalán fog közlekedni.

Fotó: Balogh Ákos

A Föld Napjához kapcsolódó rendezvény egy idővonal mentén kívánja interaktívan bemutatni a fenntarthatóságot a régmúlt energiahatékonysági megoldásaitól a jelen - és jövőbeli megújuló energia felhasználásáig.

Fotó: Balogh Ákos

Az óvodás és alsó tagozatos kisdiákok megmenthetik a Földet egy óriás társasjátékban, egyúttal a szelektív hulladékgyűjtést is megismerhetik. Hulladékból előállított játékokkal játszhatnak, komposztálhatnak, rovarhotelt építhetnek. A nagyobbak megismerkedhetnek a szennyvízben rejlő energiával, a régi korok fenntarthatósági trükkjeivel, és a jövő energiafelhasználásával, vagy mérhetik a Séd vízminőségét.

Fotó: Balogh Ákos

A fentieken kívül még sok izgalmas és érdekes programmal –helyi termelők vására, bolhapiac – készülnek a szervezők az áprilisi hétvégére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!