Hírek

2012.10.03. 10:21

Folyékony szén-dioxid szivárgott a városlődi vasúton

Városlőd - Folyékony szén-dioxid szivárgott egy tartálykocsiból Városlőd vasútállomásán. A Katasztrófavédelmi Mobil Labor a helyszínen intézkedett. A mentesítés 16 óra körül ért véget, a tartálykocsit elszállították.

Munkatársainktól

A MÁV biztonsági csapata megszüntette a veszélyt, a szivárgó  tartálykocsit az egész szerelvénnyel együtt elszállították, tudtuk  meg  Bakos György őrnagytól szerdán délután. A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy folyékony szén-dioxid szivárgását már a helyszínen  megszüntették a kiérkező szakemberek, majd a  veszély elhárítása után további vizsgálat céljából a kocsit elvontatták a helyszínről.


Korábbi információk

Egy hosszú vasúti szerelvény egyik tartálykocsijának lefejtő csonkjából szivárgott a cseppfolyósított szén-dioxid. A lakosság nem volt veszélyben, ám az érintett kocsit lecsatolták. A helyszínen a Katasztrófavédelmi Mobil Labor munkatársai végeztek méréseket, s az adatok szerint csupán a vasúti kocsi ötméteres körzetében emelkedett meg a szén-dioxid koncetnrációja. 


A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hozzátette, a szakemberek a vasúti veszélyes áruszállítást vizsgáló, úgynevezett RID-ellenőrzést is végeznek a Városlőd-Kislőd vasútállomáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!