Hírek

2017.05.28. 10:21

Folytatják Tapolca távfűtésének felújítását

Tapolca - A város távfűtővezeték-hálózatának 2014-ben megkezdett sürgető felújítása folytatódik a napokban.

Tóth B. Zsuzsa

A munkálatokról a Tapolcai Városgazdálkodási Kft. ügyvezetője, Gáspár András számolt be lapunknak. Mint megtudtuk, a felújítás folytatása időszerű - a több évtizedes vezetékek elhasználódtak - a fűtési időszakban történő meghibásodások megelőzése érdekében.

A tervek szerint június 12-én kezdik a munkákat, melyek várható befejezése szeptember vége. A cserélendő vezetékek az út - és részben járda - burkolata alatt találhatóak, így számítani kell aszfaltvágásra, burkolatbontásra, földkitermelésre. Az ideiglenes melegvíz-ellátás kiépítésének ideje alatt mintegy kétnapos időszakra szünetel a melegvíz-ellátás.

Továbbá vezetékcsere és földvisszatöltés, burkolathelyreállítás szerepel a tennivalók között. A kivitelezéssel érintett közterület június 12-e és július 25-e között a Nagyköz utca, ahol a parkolás biztosítása érdekében a munkaterületet két szakaszra bontják. A Hősök terén a kétirányú forgalmat biztosítani fogják, míg a Petőfi utca érintett szakaszán egyirányúsítani kell, július 25-étől augusztus 25-éig dolgoznak itt.

A Fő tér keresztirányú átvágása miatt rövid időre szükség lehet teljes lezárásra, a területen szeptember 4-e és 20-a között folyik a munka. Az ügyvezető szerint a munkák elvégzése közös érdek, a zaj azonban zavarhatja a lakosságot, a közlekedés akadályozása megterhelő lehet, ezért türelmet és megértést kér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!