Hírek

2013.11.13. 12:06

Gazdaságélénkítés várható Tapolcán

A helyi gazdaság élénkítésére ad jó lehetőséget a kormány által bejelentett adósságátvállalás, ami Tapolca esetében mintegy 540 millió forint elengedésével egyenlő.

Szijártó János

Erről Császár László tájékoztatta munkatársunkat szerdai sajtótájékoztatóján. A polgármester elmondta, hogy a városnak 440 milliós kötvényből származó adóssága van, illetve az egyéb hitelek még 100 milliós nagyságrendet tesznek ki. Ha az adósságkonszolidáció második üteme február végéig megvalósul, akkor ez az összeg már nem terheli az önkormányzatot jövőre, így lehetőség nyílik gazdaságélénkítésre, azon keresztül új munkahelyeket teremtésére Tapolcán.

Császár László a tapolcai volt laktanyánál tájékoztatta lapunkat az itteni lehetőségekről, miután itt egyeztetett egy az ingatlan iránt érdeklődő vállalkozóval (Fotó: Szijártó János)

- Nagy lökést adhat az adósságkonszolidáció a volt honvédségi ingatlanok fejlesztéséhez, amit segítene az önkormányzat tervezéssel, a közművek kialakításával, a szolgáltatókkal való egyeztetésekkel, hogy minden kereskedelmi és gazdasági tevékenységre kijelölt parcella alkalmas legyen termelésre, szolgáltatásra. Már most több mint tíz vállalkozás jelezte igényét telephely kialakítására, de volumenében még egyszer ennyi igényt tudnánk kielégíteni a rendelkezésre álló laktanyai ingatlanokból. Természetesen az értékesítésből befolyó összeget visszaforgatjuk a helyi gazdaságba, azaz további  fejlesztésekre költjük - tette hozzá Császár László.

A volt laktanyákban többek között építési, kereskedelmi, szolgáltató  vállalkozások indulnak el, várhatóan lesz itt habüveggyártás, gázcseretelep, asztalosműhely és fémszerkezetgyártás. A mostani pénzügyi segítség azonban nem csak a laktanyai iparosítást támogatja, hanem a város gazdaságának egészét, sőt bizonyos fokig még a sokak által régóta várt strandberuházás megvalósulását is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!