Hírek

2012.04.23. 18:09

Gyilkosság féltékenységből - Az akarattyaiak megdöbbentek, de nem félnek

Veszprém, Balatonakarattya - A rendőrség kezdeményezte annak a férfinak az előzetes letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy április elején két embert meggyilkolt Balatonakarattyán. A településen élők még nem kérték, hogy legyen több rendőr az utcákon.

Halmos György

Elismerte a gyilkosságokat, de még nem tett minden részletre kiterjedő vallomást - tájékoztatott a megyei főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője. Pogány Péter alezredes elmondta, hogy az ügy jogi minősítése több emberen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés. Hozzátette ugyanakor, hogy a harmadik áldozat, a 92 éves hölgy esetében nem egyszerű a jogi minősítés, még várnak az orvos szakértői véleményre, és annak ismeretében tudnak majd dönteni. Szólt arról is, hogy az elkövető tudta, hogy az idős asszony a házban tartózkodik.

A rendőrség szerint az akarattyai tragédia oka szerelemféltés volt, egy 70 éves férfit és egy 54 éves nőt brutális kegyetlenséggel meggyilkoltak, a házban élő 92 éves, magatehetetlen nő ellátatlanság miatt hunyt el. A vasárnap Budapesten, egy bérház pincéjében elfogott gyanúsított, K. András elismerte a bűncselekményeket. Információink szerint a házban élő 54 éves nő gyereke értesítette a hatóságot szombaton, mert édesanyjával már két hete nem tudott kapcsolatot teremteni, ezért kérte a rendőröket, menjenek ki a helyszínre. Úgy tudjuk, hogy a nő és a gyanúsított között hosszú időn, tíz éven keresztül élettársi kapcsolat volt. A környéken élők közül volt olyan, aki emlékezett arra, hogy korábban már látta a helyszínen az ügy gyanúsítottját. A család és az ápolónő Budapestről költözött a Balaton mellé. Információink szerint a gyanúsítottat nem viselte meg a cselekedete, közömbös volt a kihallgatása során.

A településen élők meg vannak döbbenve, ugyanakkor eddig még senki nem kérte, hogy az akarattyai gyilkosságok miatt több rendőr legyen az utcákon. Erről a város polgármestere beszélt érdeklődésünkre. Tömör István elmondta, hogy a polgárőrséggel nagyon jó a kapcsolatuk, energiájukon felül teljesítenek szolgálatot a településen. Megemlítette azt is, a balatonkenesei önkormányzatnak nem volt tudomása arról, hogy ellátásra szoruló idős ember él a házban, és ezt nem is jelentették be az illetékes hatóságnak, ugyanis a gondozást a család maga oldotta meg. Hozzátette, hogy a házban élők csak ideiglenesen voltak bejelentve a településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!