Hírek

2014.01.13. 12:23

Gyilkosságot tervező férfiak ellen emeltek vádat

Veszprém - A Veszprém Megyei Főügyészség emberölés előkészületének bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a három férfival szemben, akik 2013 áprilisában egy vállalkozó megölését készítették elő – közölte a Veszprém Megyei Főügyészség.

Kovács Erika

Korábban megírtuk: az elsődrendű vádlott az ügyben H. Tamás, a másodrendű M. Béla, a harmadrendű Sz Attila.

A főgyészség közölte: a vádiratban foglaltak szerint az I. rendű vádlott ügyvédi tevékenysége során ismerkedett meg a III. rendű vádlottal, majd az ügy sértettjével, akivel mindketten üzleti kapcsolatba kerültek. 2012. év végére azonban viszonya megromlott a sértettel, mert III. rendű vádlottal közös befektetéseik elvesztéséért őt tartotta felelősnek. I. r. vádlott ellehetetlenült anyagi helyzetén a sértett megölésével akart változtatni, s tervébe III. rendű vádlottat is bevonta, melyet követően a két férfi – anyagi előny fejében –  II. rendű vádlottat bízta meg a sértett megölésével.

I. rendű vádlott a terv megvalósítása érdekében 2013. március végén felkereste egy balatonfűzfői ügyfelét, s arra kérte, csalja a házába a sértettet, akit majd az ott várakozó II. rendű vádlott elkábít és megfojt, az egyébként boncmester képzésben részt vevő fűzfői férfi által szükség esetén feldarabolt holttestet pedig I. rendű vádlott szállítja el. A terv szerint ezt követően valaki külföldre távozik a sértett mobiltelefonjával, és onnan üzeneteket küldve azt a látszatot kelti, hogy a sértett még él. A sértett vagyonát I. rendű vádlott a korábbi üzleti kapcsolatuk során kiállított biankó megbízási szerződések felhasználásával akarta megszerezni.

A balatonfűzfői férfi látszólag egyetértett I. rendű vádlottal, azonban tervét a sértett és a rendőrség előtt is feltárta. Színleg továbbra is közreműködött a terv megvalósításában, s így 2013. április 9-én délelőtt arról tájékoztatta I. rendű vádlottat, hogy a sértett aznap délután Balatonfűzfőre érkezik.

Az információ birtokában I. rendű vádlott felvette a kapcsolatot társaival, akik közül III. rendű vádlott feladata a sértett gépkocsijának eltüntetése lett volna. Ezt követően, a kora délutáni órákban I. és II. r. rendű vádlottak a balatonfűzfői házba mentek, melynek kamrájában elhelyezték a bűncselekmény elkövetéséhez szükséges eszközöket, a nappaliban lévő bútorokat pedig a bűncselekmény elkövetésének megkönnyítése végett átrendezték, majd távoztak a házból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!