Hírek

2009.11.18. 13:41

H1N1: Oltópontok minden kórházban, rendelőben (frissítve)

Megyei körkép - Jelentősen, az elmúlt héthez képest ötven százalékkal nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma a megyében, a gyermekintézményekben is egyre több a beteg.

Martinovics Tibor

A regionális tiszti főorvos szerint járványközeli a helyzet. Várhatóan a jövő hét végéig a megyében is lesznek oltópontok. A tervek szerint minden aktív ellátást végző kórházban és önálló rendelő intézetben lehetővé teszik a H1N1 elleni oltást, így egyetlen kistérség sem marad ellátás nélkül.
 
Az ÁNTSZ veszprémi központjában napokon belül lesz már lehetőség az oltásra. Az intézet rendelőjében, saját orvosainkkal végezzük majd az oltásokat. A tervek szerint mindenképpen a munkaidőn túl is nyitva lesz a rendelő, valószínűleg este nyolcig - válaszolta érdeklődésünkre dr. Bujdosó László

A regionális tiszti főorvos úgy véli, egyelőre nem lesz túl nagy forgalom az oltópontokon, de amint beerősödik a járvány, számítani lehet a nagyobb érdeklődésre.

Az oltási pontokon a személyazonosság igazolása mellett ezer forint oltási díjért, plusz a vakcina áráért bárki megkaphatja az injekciót.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!