Hírek

2013.05.22. 16:47

Halálos baleset az elkerülőn

Kisteherautó sofőrje szenvedett halálos balesetet szerdán késő délután Balatonakarattyán, amikor járművével egy veszélyes anyagot szállító kamionnal ütközött; a katasztrófavédelem megyei igazgatóságának ügyelete arról tájékoztatott, hogy a kamion tartálya nem sérült meg.

Szabó Péter Dániel

A megyei főkapitányság ügyeletese érdeklődésünkre elmondta, hogy a baleset a 710-es elkerülő út és a balatonfőkajári elágazó közötti szakaszon, a 13-14-es kilométerszelvénynél történt délután hat órakor. Egy Renault Kangoo kisteherautó frontálisan ütközött egy Man típusú kamionnal, előbbi jármű vezetője, egy 56 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, őt a tűzoltók vágták ki a járműből. A helyszínre kiküldték a katasztrófavédelem mobil laborját, ugyanis a kamion maró anyagot szállított; mint a vizsgálatok kiderítették, a tartály nem sérült, veszélyes anyag nem került ki. A helyszínelés idejére a forgalmat a 71-es főútra terelték.

Révész András, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a Naplónak elmondta, hogy a jelzést követően nagy erőkkel vonultak a helyszínre a Balatonfűzfői Hivatásos Tűzoltóparancsnokság -, Polgárdi Önkormányzati Tűzoltóság egységei, mellettük a Veszprém megyéből a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat, Fejér megyéből a Katasztrófavédelmi Mobil Labor érkezett a káresethez.

- Egységeink a rendőrség által elrendelt teljes útzár mellett kezdték meg a mentést. A furgon vezetője a baleset során életét vesztette, holttestét kollégáink feszítővágó segítségével emelték ki az összeroncsolódott autóból.

A teherautó sofőrjét a mentők könnyű sérülésekkel szállították korházba. A teherautó tartálya nem sérült meg, abból veszélyes anyag nem jutott ki a környezetbe. A sérült vontatóból és furgonból kifolyt motorfolyadékokat tűzoltó egységeink felitatták, az útról eltávolították. A helyszínen jelenleg még tart az iparbiztonsági helyszíni szemle, valamint az ADR ellenőrzés.

A helyszínelés befejezése után egy másik vontató fogja elszállítani a helyszínről a vontatmányt - mondta el a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!