Hírek

2016.04.24. 09:32

Halálra verte élettársát

Nagyesztergár, Győr – Órákon keresztül ütötte kábult élettársát egy férfi. A nő belehalt a brutális bántalmazásba, a vádlottat a Győri Ítélőtábla tizennégy év fegyházbüntetéssel sújtotta.

Napló-információ

Az ötvenhat éves nagyesztergári I. József 2013 augusztusában került közelebbi kapcsolatba a településen élő középkorú nővel, aki rövidesen hozzá is költözött. A férfi rendszeresen a pohár fenekére nézett, ilyenkor agresszívvá vált, többször bántalmazta is a sértettet, aki 2014 tavaszától a vádlott egyik barátjával is viszonyt folytatott. A vádlott tavaly előtt augusztusának utolsó napjaiban is agresszívan viselkedett a nővel, aki a bántalmazás elől a másik férfinál kért és talált menedéket. A vádlott ezt sejtette, és két nap után késő este ittas állapotban megjelent a háznál. Miután barátja beengedte, arcon ütötte a férfit, majd a szobába sietett, ahol a nő az alkoholtól kábultan feküdt. A vádlott szidalmazta őt, majd mindenhol ütötte, ahol érte, az asszony képtelen volt védekezni. Időközben a házigazda félelmében az udvaron található faházba menekült. A vádlott több órán keresztül ütlegelte a nőt, akit le is meztelenített, testnyílásaiba konyhai mosogatószivacsot és szalvétát dugott. A nő a bántalmazás miatt elájult, az arcán és a szájában keletkező sérülések miatt vér jutott a légútjaiba, az ütések hatására kialakult belső vérzés miatt légzési és keringési elégtelenség is fellépett nála, és hajnalban meghalt.

A Veszprémi Törvényszék első fokon különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt tizenhat év fegyházbüntetésre ítélte a vádlottat. A másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla a napokban enyhítette a büntetést: mellőzte az emberölés különös kegyetlenséggel elkövetése minősítő körülmény megállapítást és a kiszabott büntetést tizennégy évre változtatta. A vádlott a büntetés kétharmadának letöltése után legkorábban 2023. decemberben szabadulhat.

Kapcsolódó cikkek:

Előzetesben a férfi, aki agyonverte élettársát Nagyesztergáron

Agyonvertek egy nőt Nagyesztergáron - Őrizetben a gyanúsított

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!