Hírek

2013.01.16. 15:52

Hangvilla - Az épület egyik oldalán már alapoznak

Veszprém - Minden a tervek szerint halad, az időjárás nem jelent akadályt, a hideg és a havazás ellenére is épül az új kulturális központ, a munkálatok kívülről is látványosak.

Balla Emőke

Mint ahogyan arról lapunkban korábban beszámoltunk, a város szívében épülő Hangvilla multifunkcionális kulturális létesítmény magánberuházás, a  belvárosi rekonstrukciós program része. Az építkezés belső bontási munkákkal tavaly októberben kezdődött, most azonban már kívülről is látni, mennyire átalakul  az egykori Séd filmszínház épülete. Az arra közlekedők napról napra figyelemmel kísérhetik a munkálatokat, miként lesz az egykori moziból egy új, huszonegyedik századi, sokféle igényt kielégítő  kulturális központ.

Át lehet látni a házon. Látványosan épül a város új kulturális központja (Fotó: Orosz Péter)

Az ötlet kitalálója Bélafi László, egy kft. ügyvezetője a múlt heti, Brusznyai emlékműnél tartott megemlékezésen is bejelentette, hogy idén átadják a város új kulturális létesítményét. Arról, hogy hol tart most az építkezés, a Veszprém Város Vegyeskara és  Baráti Társaság elnöke  elmondta: minden a tervek szerint halad. A bontási munkák befejeződtek, az épület egyik oldalán elkezdődtek az alapozás munkálatai. A ház most optikai élményt nyújt, hiszen át lehet rajta látni; érdemes kiélvezni a látványt.

Arra a kérdésre, vajon a fagy és a havazás nem befolyásolja-e az építés ütemét, Bélafi László azt válaszolta: a korszerű építőiparban minimálisak az időjárási akadályok. Jó szervezéssel ezek áthidalhatók és az építés folyamatossá tehető. Az alapozás után a szerkezetépítés következik, tavasz végére az épületnek szerkezetkésznek kell lennie.

A Hangvilla műszaki átadása a tervek szerint július 20-án lesz, a ház szeptember elsején megnyitja kapuit.

 

 

 

A Hangvillában évente 250 előadás lesz: a Pannon Várszínháznak  100, a városnak a nagyteremben szintén száz, Veszprém Város Vegyeskarának  és a Mendelssohn Kamarazenekarnak 30 lekötött estéje van. A ház feladata a többi estét megtölteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!