Hírek

2017.02.15. 20:15

Hasznos és esztétikus

Veszprém - Új, állítható méretű, csoportmunkára alkalmas padok és székek kerülnek két ütemben a Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola alsó tagozatának két osztályába.

Marton Attila

Az iskola két alsó tagozatos osztálya által használt tanterembe két ütemben összesen 26 állítható magasságú asztal, továbbá több mint ötven szék érkezik. Az iskolabútorok nagyjából fele tavaly novemberben került az iskolába, a többi pad és szék április közepéig érkezik az intézménybe, mondta Brányi Mária alpolgármester.

Az egyik teremben már új iskolabútorokat használnak a diákok
Fotó: Nagy Lajos

Nagyné Czaun Marianna igazgató hangsúlyozta, a hagyományos iskolapadok nem voltak alkalmasak a csoportmunkára, amely manapság egyre fontosabb. Az oktatási módszer a gyerekek szociális és kommunikációs készségeinek fejlődéséhez is hozzájárul, valamint a diákok egymást is könnyebben segíthetik a tanulásban.

A padok, székek bútorlapból és tűzpiros fémvázból készülnek az intézmény igényei szerint. A beszerzés mintegy egymillió forintba került, amelyet közel fele-fele arányban finanszírozott Brányi Mária saját képviselői keretéből és az önkormányzat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!