Hírek

2017.05.29. 16:10

Összetartó, jó közösség - Hatvanéves érettségi találkozót tartottak Sümegen

SÜMEG - Boldogan köszöntötték egymást a Kisfaludy gimnázium 1957-ben végzett osztályának tagjai május 26-án, a hatvanéves érettségi találkozón.

Tisler Anna

Hat évtizeddel ezelőtt 39 öregdiák fogadta meg a banketten, hogy ötévente részt vesz a találkozón, tartja a kapcsolatot egykori diáktár-saival. Legtöbben így is tettek. Ahogy múltak az évek, egyre többen lettek, akik betegség miatt már nem vállalták az utazást, vagy már csak társaik emlékében élnek tovább.

A hatvanéves találkozóra tizenketten érkeztek Sümegről, Ajkáról, Veszprémből, Keszthelyről, Nagykanizsáról, és egy volt diák Budapestről. Az egykori sümegi gimnazistáktól megtudtuk, hogy ők az intézmény fenn-állása 100. évében ballagtak. Összetartó, jó közösségként töltötték a négy évet. Sokan a környező falvakból jártak be. Hamar összekovácsolta őket a tudásvágy, mindenki komolyan vette a tanulást. Kiváló tanáraik voltak. Szeretettel és hálával emlékeznek osztályfőnökükre, Varga Lászlóra és az igazgatóra, Homér Hannára.

A találkozón felidézték a diákévek emlékeit, valamint telefonszámot cseréltek, hogy a következő találkozóig tudják egymással tartani a kapcsolatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!