Hírek

2017.06.25. 19:50

Hatalmas erő rejlik az összefogásban

MINDSZENTKÁLLA Az európai nemzeteket, az európai létformát, a biztonságot, kultúrát, keresztény vallást ma olyan ismeretlen veszélyek fenyegetik, amelyekre a történelemben csak sok száz évvel ezelőtt volt példa - hívta fel a figyelmet Balogh Csaba közigazgatási államtitkár az '56-os hősök emlékére állított Büszkeségpont avatásán.

Mizsei Bernadett

Az 1956-os forradalmi hősök emlékének állítottak szobrot Mindszentkállán szombaton a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalomkutatásért Közalapítvány támogatásával. A településhez több szálon kötődő és itt letelepedni kívánó Tóth Tamás szobrászművész munkáját a faluház előtt állították fel.

- A forradalom és szabadságharc 60. évfordulója településünkön is felszínre hozta, felerősítette azt az igényt, hogy méltó emlékhelyet létesítsünk az 1956-os eseményeknek - mondta el a helyszínen a település polgármestere. Keszler Gyula hozzátette, az volt a céljuk, hogy olyan teret hozzanak létre, amely valóban büszkeségpontja lehet Mindszentkállának, és amely a település többi rendezvényének, megemlékezésének is méltó helyszínt biztosít.

Tóth Tamás (középen) szobrászművész munkáját a faluház előtt állították fel. Balra Keszler Gyula, Mindszentkálla polgármestere, a jobb szélen Balogh Csaba államtitkár Fotó: Mizsei Bernadett

Balogh Csaba, a Külgazdasági és Külügyminisztérium közigazgatási államtitkára a megemlékezésen úgy fogalmazott, 1956 megmutatta, hogy a diktatúrának nincs létjogosultsága Magyarországon, és azt, hogy a nemzeti összefogásban milyen hatalmas erő rejlik. - Az európai nemzeteket, az európai létformát, a biztonságot, a kultúrát, a keresztény vallást ma olyan ismeretlen veszélyek fenyegetik, amelyekre a történelemben csak sok száz évvel ezelőtt volt példa. Kijelenthetem, hogy a magyar kormány minden jelenleg hatályos jogszabály betartásával igyekszik megvédeni saját és így az Európai Unió külső határait, azaz nemcsak magunkat, de szomszédainkat, partnereinket is - hívta fel a figyelmet. Mint fogalmazott, a mai migrációs válság legveszélyesebb eleme a bevándorlók ellenőrizetlensége, ami súlyos köz- és nemzetbiztonsági kockázatot rejt magában.

- Az 1956-os hősök azt akarták, hogy Magyarország egy szabad, élhető hely legyen a világban. Sokan ezért az életüket is adták. Ezt soha ne tévesszük szem elől! - jelentette ki Balogh Csaba, hozzátéve, hogy kötelességünk tovább építeni azt, amiért 56-os hőseink küzdöttek: egy szabad, erős Magyarországot és Európát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!