Hírek

2011.02.03. 09:56

Hatvan év kézilabdás története

Veszprém - Az országban egyedülálló sporttörténeti kiállítás nyílik e hónap végén Veszprémben. A részletekről szerdán tartottak tájékoztatót az arénában.

Horváth Gábor

Hivatása kézilabdázó - ez lesz a címe annak a kiállításnak, amely február 22-én nyílik meg a Laczkó Dezső Múzeumban. Az egyedülálló bemutató a sportág rendkívül gazdag veszprémi történetét veszi át, felvonultatva rengeteg tárgyi emléket az elmúlt hatvan évből.

Gáspár Móna, a Laczkó múzeum közönségkapcsolati és marketing-osztályvezetője a szerdai sajtótájékoztató nyitányaként elmondta: nagyon sok anyagot gyűjtöttek össze, és továbbra is várják azokat a tárgyakat, amelyek kapcsolatban állnak a kiállítás témájával.
 
- A célunk az, hogy a játékosok és a szurkolók szemszögéből is bemutassuk ezt a nagyon szép időszakot. A veszprémi kézilabda-történet megismertetése mellett szeretnénk emléket állítani Marian Cozmának, és Dejan Peric festményei is láthatóak lesznek.

A tárlat anyagának összeállításában a város férfi és női kézilabda-egyesülete is közreműködött. Hajnal Csaba, az MKB Veszprém KC ügyvezetője üdvözölte az ötletet. - Hősi idők voltak. Óriási élmény lesz visszanézni a régi dolgokat. Nagyon várjuk a kiállítást - fogalmazott az 1977-ben megalakult klub első embere.
Gyimesi Károly, a Veszprémi Barabás KC szakosztályvezetője hangsúlyozta: csapatuk ugyan csak 2002-ben jött létre, a nagy múltú veszprémi női kézilabda folytatóinak tekintik magukat. Örömét fejezte ki, hogy részesei lehetnek a kiállításnak, amely keretbe foglalja a sportág helyi történetét, emellett fenntartja a szurkolói szeretetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!