Hírek

2016.01.31. 12:07

Hatvanezer forint a semmiért

Tapolca – Többször foglalkoztunk már termékbemutatók, gyógyszerügynökök, különféle ajándékutalványokat kínáló csalók áldozataival, ám szerkesztőségünkbe mindig érkezik egy új történet.

Heffler Péter

Tapolcai olvasónk, Nagy Alfrédné és Ágh Gyula Lászlóné egy karácsony előtti esetet osztott meg velünk. – Egy pesti cég tatabányai kirendeltsége kötött velünk szerződést Advent Prágában néven egy utazásra – kezdte Nagy Alfrédné. – Ez november 29-étől december 3-áig tartott volna, és egy ajándékutalvánnyal két személyre 59 990 forintba került. Ehhez két csekket küldtek, tehát két részletben be is fizettük egy Budapest, Fehérvári út 43. székhelyen található cég nevére. A befizetés után már hiába hívtuk a megadott telefonszámot, az nem működött többé. A tatabányai címre négy, míg Budapestre egy levelet írtunk, de mind visszajött felbontatlanul – mesélte „karácsonyi történetét" Nagy Alfrédné, aki még mérgesen hozzátette, hogy nem tudja elképzelni, hogy működhetnek ilyen cégek Magyarországon.

Az egyik közösségi portálon jószerivel több kiderül a szóban forgó cégről, mint például a nemzeti cégtár oldalán, hiszen a „le a termékbemutatókkal" elnevezésű csoportban az áldozatok mesélik el, hogy jártak pórul. Ezek között szemezgetve aztán találni mindent: „...édesanyám sikeresen vett egy kétszázötvenezer forintos főzőkészletet, amit egyébként negyvenegyezerért lehet megtalálni máshol."; „Nekünk a tőlük vásárolt lábmasszírozó romlott el, egyszer visszaküldtük, amit ki is cseréltek, majd rövidesen újra elromlott, mire felhívtuk őket telefonon. Visszahívást ígértek, de ez már nem történt meg, és azóta sem tudjuk őket elérni. Időközben a szintén tőlük vásárolt porszívó is elromlott...", de találni még Nagy Alfrédné prágai „el nem utazásához" kísértetiesen hasonlító poprádi kirándulás „élménybeszámolóját", vagy egy kétszázezer forintos csak befizetésről szóló bejegyzést is.

A közös a történetekben, hogy idős emberek a remélt szolgáltatásért, áruért többnyire semmit sem kaptak, majd amikor a pénzüket kérték vissza, azt sem látták többé. Tapolcai olvasóink is régen lemondtak arról a közel hatvanezer forintról, de remélik, hogyha csak egy emberen is segítettek történetük megosztásával, már megérte elmesélniük azt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!