Hírek

2009.05.22. 02:29

Haverok, bulik és Ladik

Veszprém, Szolnok - Ma délután kezdődik a Ladik (Lapot a diákoknak), az általános iskolák hetedik és nyolcadik osztályosainak kiírt médiavetélkedő országos döntője a Tisza partján.

Ármás János

Megyénket a veszprémi Simonyi általános iskola Megyerekek - Simonyi-kukacok névre keresztelt csapata képviseli. A Ladik egy hatalmas játék. A cél sem túlságosan bonyolult: a diákokat megismertetni a napilapokkal, sajátos formában (vidámnak tűnő, egyébként pedig nagyon komoly szándékú) feladatokkal segíteni őket, információt adni nekik, miként is lehet mi-nél hasznosabban és hatékonyabban olvasni egy újságot. Harmadik esztendeje három magyarországi lapcsoport, az Axel Springer Magyarország, az Info Média és a Pannon Lapok Társasága megyei napilapjai hozzák el megyei háziversenyük legjobbjait az országos vetélkedésre Szolnokra, a Tisza partjára. 

A Napló versengésében két éve ajkaiak, tavaly balatonfürediek mérkőztek, idén (több mint negyven induló közül) a veszprémi Simonyi Zsigmond Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola különítménye, önnévadás szerint a Megyerekek - Simonyi-kukacok végeztek az első helyen. Tegyük hozzá gyorsan, szorosnak induló mérkőzésen, de a végén meggyőző fölénnyel nyert Trexler Máté, Pem Dominik, Sőrés Anna, Szabó Ákos és Szathmári Anna

Felkészítő pedagógusuk Rimanóczi Erzsébet. Az igazán nagy dolgok ma délután kezdődnek Szolnok mellett, a Tisza partján. Az első helyezett 250 ezer, a második 200 ezer, a harmadik százezer forintos csekkel térhet haza, ajándékot minden részt vevő diák kap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!