Hírek

2012.10.10. 15:17

Házi segítségnyújtás Várpalotán

Várpalota - Irodát nyitott a településen a házi segítségnyújtás keretében megyei szinten közel 700 egyedülálló, idős embert ápoló Hajmáskér-Sóly Református Társegyházközség.

Szabó Péter Dániel

A Kastélydomb utcában megnyílt iroda szerdai avatásán előbb Talabér Márta polgármester, a térség országgyűlési képviselője méltatta az elhivatott gondozók munkáját, majd Bikádi László, a társegyházközség lelkésze ismertette a szervezet céljait, eddig elért eredményeit. Elmondta, a náluk alkalmazott 82 gondozó közel 700 egyedülálló, döntően 65 év feletti, idős ember ápolásáért felel a balatonalmádi, a várpalotai, a veszprémi és a zirci kistérségek területén. Ebből csak Várpalotán és környékén mintegy 300 embernek nyújtanak segítséget a szakemberek, így időszerű volt egy helyi iroda nyitása.

- Eddig a szakmai továbbképzéseinkre Sólyban került sor, a 35 négyzetméteres palotai irodában erre is lehetőség nyílik majd. A lakótelepi környezetben azok is könnyen megtalálhatnak minket, akik érdeklődnek a házi segítségnyújtás iránt, hiszen minden héten tartunk ügyeletet - hangsúlyozta a Napló kérdésére Bikádi László. A lelkész felhívta a figyelmet arra, hogy nagy szükség van a Hajmáskér-Sóly Református Társegyházközség által kínált szolgáltatásra. Megyei és országos szinten is kiemelten fontos az ilyen jellegű szervezetek munkája, a házi segítségnyújtás ugyanis költséghatékony alternatívát jelent az idősellátásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!