Hírek

2017.06.02. 16:16

Híres magyarok nyomában a Felvidéken

Vaszar – Pályázati pénzből nyílt lehetősége a helyi általános iskolának, hogy szlovákiai tanulmányi kirándulásra vigye hetedikes diákjait.

Laskovics Márió

A vaszari lhász Gábor Általános Iskola hetedikesei háromnapos szlovákiai tanulmányi kiránduláson vehettek részt május 3. és 5. között az Emberi Erőforrások Minisztériuma felhívására benyújtott Adjunk kezet egymásnak című pályázatnak köszönhetően, amire 324 ezer forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a vidéki iskola.

 

Csoportképek Érsekújváron

A kiránduláson a kilenc diák és a két kísérő tanár híres magyarok, többek között Kodály Zoltán, Pázmány Péter és Szenci Molnár Albert nyomába eredt, ismereteiket gazdagítva járták be a történelmi helyszíneket.

 

A galántai Kodály-szobornál

Megnéztek egypár helyi nevezetességet Érsekújváron, Nyitrán, Vágsellyén, Galántán, Deákin, Trencsénben, Nagyszombaton, Szencen, valamint az utolsó napon Pozsonyban a négysaroktornyos várat, a Szlovák Nemzeti Színházat, a Kék templomot, és a Prímási palotát tekintették meg, illetve hazafelé még megálltak a bősi duzzasztógátnál is – tájékoztatott Sklánitz Csabáné kísérő tanár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!