Hírek

2006.08.09. 02:28

hÓNyugodt szórakozás

Veszprém (halmos) - Közbiztonsági szempontból a korábbi nyugodt éveknél is zavartalanabb volt az idei Művészetek völgye fesztivál.

Mórocz Zsolt

A rendőrség adatai szerint csaknem húsz alkalommal tettek lopás miatt bejelentést. A legnagyobb értékű eltulajdonított tárgy egy fényképezőgép volt, ami a tulajdonos szerint 100 ezer forintot ért. A bejelentett esetek között volt kerékpár-, sátor- és kempingszéklopás is. Mészáros András alez- redes, a fesztivál rendészeti biztosítását végző egység parancsnoka elmondta, hogy a hat településen tíz nap alatt összesen húsz bűncselekmény történt. Három személy ellen ittas vezetés vétsége miatt indítottak eljárást, azaz a sofőrök vérében az alkoholszint meghaladta a bűncselekményi határt, vagyis a nyolc ezreléket. Az alezredes hozzátette, hogy naponta átlagosan két-három szabálysértés indult ittas vezetés miatt. A fesztivál első napjaiban több szabálysértési eljárást kezdeményeztek olyan tehergépkocsi-vezetők ellen is, akik a súlykorlátozást figyelmen kívül hagyva a fesztivál területén keresztül mentek Tapolca irányába. Sok problémát okozott a szabálytalan parkolás és a tiltott helyen való várako-zás vagy megállás, főleg Kapolcson. Súlyosabb bűncselekmény nem történt, egy esetben kellett intézkedni, amikor három helyi férfi összeverekedett az egyik italbolt előtt. Az alezredes megemlítette, hogy a fesztivál területe mellett történt az a sajnálatos sárkányrepülő-bal-eset, amelyben ketten vesztették életüket. A hat községben tíz nap alatt a megyei főkapitányság, három városi (ajkai, veszprémi, tapolcai) kapitányság és a központi rendőri egységek összesen 263 szolgálatot teljesítettek, azaz hétvégén átlagosan 30- 33, hét közben 15-18 szolgálatot adtak.Naponta átlagosankét-három szabálysértésindult ittas vezetés miatt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!