Hírek

2009.12.07. 19:43

Horgászjegy a fa alá

Megyei körkép - A horgászok számára a legszebb karácsonyi ajándék, már nem lepődnek meg, ha a fa alá kerül, de szívből tudnak örülni neki.

Tremmer Tamás

Pár éve rukkolt elő azzal a lehetőséggel a Balatoni Halászati Zrt, hogy a következő évi balatoni területi engedélyeket már az év utolsó hónapjában elérhetővé tette. Így a pecások számára legszebb ajándék a fa alá kerülhetett. Ezzel a gesztussal a jogutód Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. sem szakított, a napokban már hozzáférhetővé tették a jövő évi engedélyeket.

Területi engedélyt 2010-ben is három kategóriában lehet megváltani. Az Általános területi engedély a Balaton egész területére érvényes, beleértve a befolyók meghatározott szakaszait is, a Kis-Balatonon a kijelölt területeken és partszakaszokon, valamint a Nyugati-övcsatornán meghatározott szakaszon lehet horgászni vele. Az Összevont balatoni területi engedély érvényes a Balatonon a parttól a víz felé 1500 méter távolságig, valamint a befolyók meghatározott szakaszain a Kis-Balatonon a kijelölt területekre és partszakaszokra, valamint a Nyugati-övcsatornán is a meghatározott szakaszra. A Kombinált balatoni jegy a Balatonon a parttól a víz felé 1500 méter távolságig, valamint a befolyók meghatározott szakaszain és a mellékletben feltüntetett országosan horgászható vizekre szól. A jegyek meghatározott időszakokra szól, így van éves, tíznapos, háromnapos, és egynapos.

A területi engedélyeket kizárólag a 2010. évre érvényes állami horgászjeggyel birtokában lehet megvásárolni. Az FM illetékese a jövő évi állami horgászjegyeket érvényesítő bélyegeket december második hetére ígérte a horgászszövetségnek. Ha ezek időben megérkeznek, nem lehet akadálya annak, hogy a Balatonra érvényes engedélyek a karácsonyfa alá kerüljenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!