Hírek

2012.04.05. 07:46

Hova tűntek a fák?

Csopak - Többen telefonáltak szerkesztőségünkbe, mert a 71-es út mellett Csopaknál sok fát kivágtak, válogatás nélkül, egészségeseket is.

Halmos György

A kérdéseket továbbítottuk a Magyar Közút megyei igazgatóságához, ahol Horváth József kommunikációs vezető, elmondta állapotfelmérés előzte meg a fakivágásokat.
 
- A balesetveszélyesnek, életveszélyesnek vagy túlkorosnak ítélt fákat kötelességünk kivágni a biztonságos közlekedés érdekében - tájékoztatott. Hozzáfűzte, a munkához beszerezték a szükséges engedélyeket. A nemzeti park területén és annak közelében a természetvédelmi őrökkel és a környezetvédelmi felügyelőség képviselőivel bejárták a kifogásolt, kitermelni kívánt fasorokat, sőt egy-egy esetben módosították a kivágási listát. A 71-es úton rendszeresen történnek balesetek leszakadt ágak és fának csapódott autók miatt, ezért az út melletti fakitermelés fokozottan indokolt volt, még a nyári szezon megkezdődése előtt - hangsúlyozta.

Kitér arra is, hogy a nemzeti park területén található (7301-as út mellett) védett vadgesztenye fasort és a 83-as úton található vadgesztenyéket fainjektálásos módszerrel fogják kezelni.

A környezetvédelmi felügyelőség kötelezi a közútkezelőt, hogy a kitermelt fasorokat újratelepítsék, amivel 2013 végégig kell végezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!