Hírek

2017.04.12. 06:27

Húsvétkor is éjjel-nappal járőröznek

Sümeg – A polgárőrség tagjai az ünnepek ideje alatt, nagypéntek hajnaltól hétfő éjszakáig folyamatos járőrszolgálatot tartanak a város kül- és belterületén.

Tisler Anna

Molnár Zoltán, az egyesület elnöke elmondta, már szervezi a beosztást. A lovas tagozat tagjai reggeltől sötétedésig járják a külterületeket, a kirándulóhelyeket, a pincék környékét. A tapasztalatuk az, ha kirándulásra, természetjárásra alkalmas az időjárás, sokan töltik erdei sétával az ünnepnapokat.

A sümegi polgárőrök az ünnepek alatt is teljesítenek szolgálatot
Fotó: Tisler Anna

A mezőgazdasági munkák is elkezdődtek, ezért a szőlőhegyen is nagy a mozgás. A terület éjszaka sem lesz felügyelet nélkül, akkor a gépkocsizó polgárőrök látogatnak ki többször is. A belvárosban a januárban vizsgát tett kutyás polgárőrök gyalogosan járőröznek, de feltűnnek az utcákon és a tereken a motoros szolgálatot teljesítők és a gépkocsizók is.

Kiemelt figyelmet fordítanak misék idején a templomok környékére, az idegenforgalmilag frekventált helyekre, a szórakozóhelyekre. Molnár Zoltán elmondta, céljuk, hogy minden sümegi lakosnak és az ide látogatóknak nyugalomban teljenek az ünnepei.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!