Hírek

2013.11.14. 17:04

Húsz éves a német nemzetiségi tagozat

Veszprém – Létrejöttének huszadik évfordulóját ünnepelte a Lovassy László Gimnázium német nemzetiségi tagozata csütörtökön.

Marton Attila

Schultz Zoltán igazgató köszöntőjében emlékeztetett, a tagozat a veszprémi német nemzetiségi önkormányzat kezdeményezésére jött létre. Heinek Ottó, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának elnöke hangsúlyozta, büszkék arra, hogy az ország egyik legpatinásabb középiskolájában működik a tagozat.



Dr. Albert Vendel, a veszprémi német kisebbségi önkormányzat vezetője a húszéves munka elismeréseként oklevelet és emlékplakettet adott át Schindler László tagozatvezetőnek, aki az újjáalakított Valéria Koch termet, míg Eich Mária a húszéves évfordulóra készített DVD-t mutatta be. A rendezvényen közreműködött Németh Éva (12. b), valamint az iskolai tanulóiból álló négyfős kamarakórus. Pénteken este hét órától batyus sváb bállal folytatódik az évforduló megünneplése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!