Hírek

2013.01.09. 16:36

Hűtőszekrény és ajándékcsomag

Badacsonyörs - Átvette az új hűtőszekrényt és egy meglepetés ajándékcsomagot Pálffyné Halász Nóra szerdán.

Szijártó János

A Napló által is támogatott, tavaly májusban megözvegyült asszony az Euronics Műszaki Áruházlánc jóvoltából kapott új hűtőszekrényt a közelmúltban tönkrement készüléke helyett.

 

Fotó: Penovác Károly


Amint azt olvashatták, karácsony előtt több mint egymillió forintot adott át Barták Péter, a Napló főszerkesztője a családnak. A tekintélyes összeg olvasóink jóvoltából gyűlt össze. Nóra májusban veszítette el férjét váratlanul, két óvodás gyerekkel maradt itt, munkahely, lakás, pénz nélkül, reményvesztetten.

Édesanyja badacsonyörsi házában laknak, nehéz körülmények között, hiszen a nyugdíjas értelmiségi szülő, sok más honfitársunkhoz hasonlóan adósságcsapdában vergődik. A Napló felhívása kapcsán az olvasók segítő szándéka megnyilvánult, több, mint egymillió forint gyűlt össze a segélyszámlán. A család örömmel fogadta a támogatást és munkatársainkat a karácsony előtti ünnepélyes átadáson.

 

 



Nóra, az öt éves Júlia és a hat esztendős Anna, illetve Marika, a nagymama ismét vendégül láthatott egy kisebb küldöttséget. Ezúttal az Euronics Műszaki Áruházlánc két tulajdonosa, Fazekas Zsolt és Fazekas Péter látogatott Badacsonyörsre, és egy új hűtőszekrényt, valamint meglepetésként, a kislányok nagy örömére, egy játékokat tartalmazó ajándékcsomagot is hoztak magukkal. Jelen volt az eseményen Barták Péter főszerkesztő is, aki a Napló nevében és segítőkész olvasói képviseletében közreműködött a mostani akció lebonyolításában. Fazekas Zsolt arról szólt, hogy vannak nehéz helyzetek az életben, amikor minden segítség nagyon fontos. Ezt felismerve, első szóra igent mondtak a támogatással kapcsolatos megkeresésre. Fazekas Péter egyetértve az elhangzottakkal, átadta az ajándékcsomagot a két kislánynak, akik örömmel vonultak vissza szobájukba az új játékokkal. Nóráék immár többedszer mondtak köszönetet az önzetlen segítségért, ami könnyebbé teszi számukra a mindennapokat.


A segítőszándék a Napló kezdeményezésével párhuzamosan többször is megnyilvánult. A család egykori tapolcai szomszédja jótékony célú rendezvényt szervezett az ősszel két zenekar hozzájárulásával. A téli tüzelőt az egyik helybeli lakos vásárolta meg a család számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!