Hírek

2011.12.08. 06:39

''I love juh'' - ismét együtt a suta-kos pár

Fellélegezhetnek az igaz szerelem pártolói: ismét egymásé lett egy juh és egy őz Kínában.

MTI

A pár - egy kos és egy suta - szerelme a Jünnan (Yunnan) tartománybeli Kunming állatparkjának kezdődött még tavaly, és eléggé meghökkentette a gondozókat. Az állati viszonynak híre kélt, egyebek közt egy helyi tévé révén, az állatkert pedig a világhálón fordult a közvéleményhez, hogy erkölcsös-e engedni a furcsa pár vágyainak.
   
A minap azután elválasztották egymástól Csun-cét - az őzet - és Csang-maót, a kost, de nem a "közönségszavazatok okán" - azok zömmel a szerelem engedélyezését javasolták. A suta-kos szeparálásban az vezérelte az állatkertet, hogy a kos nem volt teljesen hű őzéhez és báránya született - egy jerkétől persze -, a gondozók pedig nem akarták, hogy a kis juh csonka családban cseperedjen fel, ezért Csang-maót "hazapaterolták" hozzá illőbb párjához. Csakhogy a kos ezen annyira feldühödött, hogy kitört belőle a családon belüli erőszak: szarvával támadt nejére és csemetéjére.
   
Két órányi különélés után a gondozók úgy döntöttek, hogy jobb a békesség, és egymáshoz engedték ismét Csun-cét és Csang-maót - adta hírül a BBC brit sajtóorgánum.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!