Hírek

2016.04.13. 17:44

Idegenforgalmi látványosság lett a Pétre tartó gigakonvoj

Ősi – Sokan kíváncsiak volta a Pétfürdőre tartó 200 méteres gigakonvojra, amelynek szerelvényei Ősi határában parkolnak egészen szerda éjszakáig.

Szabó Péter Dániel

Kis túlzással idegenforgalmi látványosságként funkcionált szerdán a Nitrogénművek legújabb fejlesztéséhez szükséges, hatalmas berendezéseket szállító kamionkonvoj, hiszen reggeltől kezdve folyamatosan érkeztek a kíváncsiskodók, hogy élőben is lássák a fél országot átszelő gigantikus szerelvényeket.

– A tavaly évhez hasonlóan ezúttal is a falu Berhida felőli határában, a Rózsa utca és a Béke utca találkozásánál várakoznak a kamionok. A lakókkal előzetesen egyeztettünk, senkit sem akadályoznak a mindennapi életében a parkírozó szerelvények – mondta el kérdésünkre Kotzó László, aki maga is készített néhány felvételt telefonjával a nem mindennapi méretű eszközökről. Ősi polgármestere hozzátette, maga is meglepődött azon, hogy ilyen sokan kíváncsiak a szállítmányra, már reggeltől folyamatos a forgalom a falu határában.

A 200 méter hosszúságú konvoj legfrissebb helyszíni információink szerint csütörtökön hajnali 2 órakor indul el Ősiből, s Berhidán központján áthaladva ér el végcéljához Pétfürdőre. A túlméretes szállítmányok előtt mindenütt leszerelik a villamos- és távvezetékeket, így a szolgáltatások kimaradására számíthatnak az útvonal mentén élők, akiket erről előzetesen írásban is tájékoztattak. A Nitrogénművekhez az előzetese becslések szerint várhatóan hajnali fél négy körül ér majd a szállítmány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!