Hírek

2017.02.11. 20:43

Idén is megrendezték a Kultúrházak éjjel-nappal programot

Téltemető farsangolást szervezett az Agóra Veszprém Városi Művelődési Központ a Kultúrházak éjjel-nappal országos rendezvénysorozat keretében.

Balla Emőke

Mindennapi hagyományaink a témája az idei programnak, amelyet ezen a hétvégén rendeznek országszerte. A Kultúrházak éjjel-nappal program meghirdetője és lebonyolítója a Magyar Népművelők Egyesülete. Az egész országot érintő akcióval szeretné ráirányítani a figyelmet a közművelődési terek nyitottságára, az intézmények és szervezetek sokszínűségére, a helyi társadalomban betöltött közösség-építő szerepére.

A kiszebábégetés közben a Tavaszi szél vizet áraszt című dalt énekelték Fotó: Nagy Lajos

Az Agóra Veszprém Városi Művelődési Központ évek óta csatlakozik az országos kezdeményezéshez. Pénteken óvodai és iskolai csoportoknak szervezett 3D vetítéseket Kövi Szabolcs fuvolaművész zenei aláfestésével és Prech Márton operatőr/filmkészítő alkotásaiból, délután pedig játszóházba várták az érdeklőket, akik kipróbálhatták a nemezelés, kosárfonás, csuhézás mesterségét, álarcokat is készíthettek. A programban látványosan a telet is eltemették. A farsangolók kimentek a szabadba, körbejárták az épületet, a művelődési központ előtti parkban megnézték a Bolond menyegző című kis előadást, majd kiszebábot égettek, miközben a Tavaszi szél vizet áraszt című dalt énekelték. A táncházat Vastag Richárd néptáncpedagógus vezette, közreműködött a Gerence táncegyüttes.

A rendezvénysorozat vasárnapi programjában NB II-es bajnoki sakkmérkőzést szerveznek, a bonbonkészítő tanfolyamon a töltött bonbonok készítésének technikáját sajátíthatják el a résztvevők. Dél-után négy órakor A kis kedvencek titkos élete című családi animációs vígjátékot vetítik a VMK színháztermében, a program ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!