Hírek

2017.02.01. 13:39

Idős házaspár vesztette életét Balatonkenesén - Friss információk

Balatonkenese – Két ember hunyt el egy tűzeset okozta füstmérgezésben kedden este Balatonkenesén. Az épületben a berendezési tárgyak kaptak lángra, a tűz pontos okát azonban még vizsgálják.

Leitner Vera

Lapunk értesülése szerint egy nyolcvankét éves férfi és hetvenhat éves felesége otthonában keletkezett a berendezési tárgyakra kiterjedő tűz. A lángok egy szobában, azon belül is egy nagyjából két négyzetméteres területen lobbantak fel, ez vezetett aztán a füstmérgezéshez. Az egyszintes családi házhoz az idős házaspár fia érkezett elsőként kedden eset nyolc óra körül, mikor vacsorát vitt szüleinek.

Ő talált rájuk, majd riasztotta a katasztrófavédelmet. A tragédia helyszínére a balatonfűzfői hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik átszellőztették az épületet, az áldozatokon azonban már nem tudtak segíteni.

– Mivel a balatonfűzfői tűzoltók a kiérkezéskor lánggal égést már nem tapasztaltak, a legvalószínűbb, hogy füstmérgezés végzett az áldozatokkal. Az eset feltárása, a tűz okának és körülményeinek pontos megállapítása azonban még zajlik, ezekre a részletesebb tűzvizsgálati eljárás fog fényt deríteni – nyilatkozta lapunknak Bakos György tűzoltó törzsőrmester, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőhelyettese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!