Hírek

2013.07.02. 18:22

Igényes előadásra vágyik a néző

A néző boldog, ha nyáron is igényes színházi előadást láthat, mondta Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója a Balatonfüredi Művészeti Fesztivál megnyitóján a Vaszary Villában.

Balla Emőke

A Kossuth-díjas színházi rendező a fesztivál megnyitóján arról beszélt, hogy oroszok, lengyelek és románok is csak ámulnak a sokrétű, sok helyszínű magyar színjátszáson, a rendszeres színházi életen; nálunk több mint száz helyen rendeznek előadást. A füredi fesztiválon látható Jeanne d' Arc azt mutatja, a nézők nyáron sem csak a zenés színházra kíváncsiak.

Vidnyánszky Attila hétfőn kezdte munkáját a Nemzeti Színházban, a kedd esti füredi megnyitón aláírt együttműködés már a jövőről szól. A Nemzeti Színház partnerként tekint a vidéki színházakra, így a füredi Kisfaludy Színházra is. Bóka István, Balatonfüred polgármestere kiemelte: bár az együttműködés néhány évre szól, jóval hosszabb távra terveznek. A füredi teátrum örömmel fogadja a Veszprémi Petőfi Színház és a Nemzeti Színház előadásait.

A megállapodás külön lehetőséget biztosít az ifjúságnak, a gyermek- és ifjúsági műsorok bemutatóinak. Eperjes Károly, a Veszprémi Petőfi színház művészeti tanácsadója azt mondta, a veszprémi színház mindenben támogatja a füredi törekvéseket.



A keddi program vízizenével, a Sforzato Rézfúvós Kvartett előadásával kezdődött a mólónál. A megnyitó után az Európa társalgóban kultúráról, Európáról beszélgettek a fesztivál szereplői.

A művészeti fesztiválon szerda este hat órakor a Füredi Magyar Játékszínre Tordy Géza színművész emlékezik a Kisfaludy szobornál, verset mond Kéri Kitty, a balatonfüredi Kisfaludy Színház igazgatója. A Veszprémi Petőfi Színház társulata a Jeanne d Arc című drámát a papsoka templomromban mutatja be kilenc órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!