Hírek

2016.10.03. 12:31

Illegális bevándorlók: vonatra akartak felugrani (frissítve!)

Pétfürdő- Líbiai, algériai és tunéziai illegális bevándorlók próbáltak feljutni egy vonatra megyénkben, derült ki a rendőrség tájékoztatójából.

Kovács Erika

A történtekről a minap egy olvasónk jelzése alapján többek között megírtuk, illegális bevándorlókat tartóztattak fel a pétfürdői vasútállomáson. 

Az ügyben a rendőrség érdeklődésükre elmondta,  a várpalotai vasútállomás munkatársa telefonon arról értesítette a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység Irányítási Központját 2016. szeptember 11-én 8 óra körül, hogy a Budapest-Hódos vasútvonalon közlekedő tehervonat egyik vagonjának fellépőjén feltehetőleg illegális migránsok tartózkodnak. A tehervonatot a pétfürdői vasútállomáson a rendőrség kérésére megállították. A rendőrök átvizsgálták a szerelvényt, azonban azon utazó személyt nem találtak. Amint a tehervonatot újra elindították, a járőrök látták, hogy a vágány melletti bozótos területről három férfi próbált felugrani az egyik vagonra, ezért ismét megállíttatták a vonatot. Az egyenruhások felszólítására a három férfi a vágányok mellett maradt. 

Ellenőrzésük során kiderült, hogy az egy-egy líbiai, algériai és tunéziai állampolgár illegális bevándorló, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért őket elfogták és előállították a Várpalotai Rendőrkapitányságra.

A rendőrség közölte továbbá, a rendőrök felvették a kapcsolatot a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal bicskei Befogadó Állomásának munkatársaival. Kiderült: a három migráns engedély nélkül távozott a nyitott befogadó állomásról, a menekültügyi eljárás folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!