Hírek

2012.04.23. 05:59

Imitált baleset, művér

Csopak – A valósághoz megdöbbentően hasonlító körülmények között, művérrel és tűzzel imitált baleseti helyszíneken bizonyították a fiatalok, vészhelyzetben képesek életet menteni, elsősegélyt nyújtani.

Varga Domokos Péter

A Magyar Vöröskereszt Veszprém Megyei Szervezete az elmúlt hét végén a Csopaki Oktatási Központban (a volt rendőrtáborban) rendezte meg a felmenő rendszerű megyei elsősegélynyújtó versenyt. Az eseményen azok az általános és középiskolás csapatok vettek részt, akik a területi versenyeket megnyerték. Mivel a középiskolások végzősei között a 18. életévüket már betöltött tanulók is vannak, ezért ők külön, felnőtt kategóriában indultak.

Az eseményt a Vöröskereszt megyei igazgatója, Dobos Ágnes nyitotta meg. Ismertetette az előzményeket, elmondta, milyen akadályokon jutottak túl azok, akik idáig eljutottak, majd eredményes versenyzést kívánt a résztvevőknek. A csapatok hat helyszínen bizonyíthatták felkészültségüket. Az egyiken elméleti tudásukról adtak számot egy teszt kitöltésével, a többin valós baleseti és katasztrófahelyszíneket imitáltak, ahol mentőtisztekből és Vöröskereszt szakembereiből álló zsűri előtt tudásuk életszerű alkalmazását bizonyíthatták.

Az élménydús verseny után az eredményeket a délután folyamán hirdették ki. Általános iskolás kategória, 1.: Pápai Református Kollégium Gimnáziuma (a hatosztályos képzésben általános iskolás korú tanulók is részt vesznek – a szerk.), 2.: Dudari Általános Iskola, 3.: Veszprémi Simonyi Zsigmond Általános Iskola. Középiskolák sorrendje: 1.: Tapolcai Batsányi gimnázium, 2.: Pápai Református Kollégium Gimnáziuma, 3. Balatonüredi Széchenyi kertészeti szakközépiskola. Felnőtt kategória, 1.: Pápai Református Kollégium Gimnáziuma, 2.: Veszprémi Padányi gimnázium.

A díjazottak oklevelet és a Vöröskereszt szóróajándékait vehették át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!