Hírek

2013.09.05. 11:51

Indok: vezetői tapasztalatlanság

Hiányzott az almádi gimnázium élére pályázó jelölt vezetői tapasztalata – ezzel utasították el az egyetlen érvényes jelentkező, az iskolában 22 éve tanító dr. Várkuti Anna pályázatát.

Halmos György

A tankerület csütörtökön eljuttatott közleménye arról tájékoztat, hogy a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium igazgatói posztjára két pályázat érkezett, azonban egyik sem nyert, mint ahogy azt korábban megírtuk. Ennek oka, hogy az egyik pályázónak nem volt meg a szükséges végzettsége, a másiknak pedig hiányzott a vezetői tapasztalata.

Mivel augusztusban a korábbi igazgatóhelyettes mandátuma is lejárt, szeptember elsejétől helyettest neveztünk ki az intézményben – tartalmazza a közlemény. Jelenleg az iskolában az SZMSZ szerinti helyettesítési rend van érvényben, azaz megbízott igazgatóként vezeti majd a helyettes az intézményt az új pályázat kiírásáig, de legfeljebb egy évig. Arra a kérdésünkre, miszerint a megbízott igazgatónak megvan-e a szükséges gyakorlata, tapasztalata, végzettsége, nem kaptunk választ, mint ahogy arra sem: mi volt a kiválasztás feltétele.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!